Tips

De beste extensies in Chrome voor elke webdesigner

0
Google Chrome browser

De webwinkel van Google Chrome bevat duizenden handige extensies waarmee je de functionaliteit van je browser kan uitbreiden. Voor webdesigners en andere web professionals is Chrome meer dan een browser om informatie op te zoeken.

Een extensie voor schermopnames of bijhouden van je werktijd, eentje dat een https-verbinding afdwingt of een extensie waarmee je je tabbladen gemakkelijk beheert, het zijn maar een handjevol voorbeelden van tools die je werkdag aangenamer en productiever maken.

Hieronder geven we 12 extensies voor Google Chrome die elke webdesigner kan gebruiken.

1. ColorZilla

ColoZilla browser extensie Chrome

ColorZilla helpt je te achterhalen welke kleur een specifiek element op je scherm precies heeft. Handig wanneer je de kleurcode van een logo waaraan je gewerkt hebt even niet meer weet, maar ook om op te slaan welke code die fantastische kleur die je plots tegenkomt heeft. Eén klik op het element is voldoende om de kleurcode te zien verschijnen.

2. WhatFont

Op zoek naar een browserextensie die je vertelt welk lettertype je ziet? Dan is WhatFont eentje voor jou. Je ziet het lettertype verschijnen wanneer je met je cursor over een tekst gaat. Voor extra informatie, zoals de grootte, kan je op de tekst klikken.

3. WhatRuns

Soms kom je een handige functie tegen op een website en vraag je je af welke plugin of tool daar nu eigenlijk voor gebruikt wordt. Dat is net waarmee WhatRuns je helpt. De extensie toont je welke WordPress-plugins, fonts, analysetools en meer op een bepaalde website draaien.

4. Stylebot

Met Stylebot kan je live aanpassingen maken aan een website of elementen op een website die je bezoekt. Met de editor pas je eenvoudig het lettertype, tekstkleur en -grootte, marges en meer aan. Aanpassingen zie je meteen verschijnen. De extensie bevat ook een code-editor, om aanpassingen in CSS-code te maken.

5. Windows Resizer

Mobielvriendelijk webdesign is belangrijk. Windows Resizer helpt je te zien hoe een website eruitziet op een iPhone, iPad, laptop en andere resoluties. Ook handig: je kan de pagina in een bepaalde resolutie draaien, zodat je kan zien hoe een pagina getoond wordt wanneer een iPhone horizontaal gebruikt wordt.

6. Broken Link Checker

Links die niet meer werken, zorgen voor een minder aangename gebruikerservaring. Maar als een website uit honderden pagina’s bestaat, is het geen evidentie alle kapotte links te ontdekken. Broken Link Checker maakt dat een pak gemakkelijker. De extensie scant een website en geeft je een lijst van links die niet meer werken.

7. WP Sniffer

Ontdekken welk thema een WordPress-website gebruikt? Dat doet WP Sniffer. Een kleine maar handige extensie voor webdesigners die vaak met WordPress werken.

Tooltip! Een complete checklist voor gebruiksvriendelijk design.

8. Site Palette

Websites bestaan uit verschillende kleuren, die natuurlijk wel bij elkaar moeten passen. Chrome-extensie Site Palette maakt die voor jou in een handomdraai. Handig én gratis.

9. Lighthouse

Lighthouse is een extensie die de prestatie van een webpagina meet. Je krijgt inzicht in de snelheid van je website, maar ook de toegankelijkheid en SEO van je website kan je verbeteren aan de hand van het rapport dat Lighthouse voor je genereert.

10. Web Developer

Web Developer browserextensie Chrome

Web Developer is een van de meest uitgebreide en populaire extensies in Chrome voor webontwikkelaars. De extensie voegt een uitgebreide tool bar toe aan je browser, waarmee je aanpassingen kan maken aan afbeeldingen, metatags van een pagina kan bekijken, Javascript kan uitschakelen en veel, veel meer.

11. Clear Cache

Cache wissen kan je via Chrome doen, maar de Clear Cache-extensie maakt dat nog gemakkelijker. Je hoeft geen extra bevestigingen te geven of pop-ups weg te klikken. Wil je echt alle gegevens verwijderen, moet je wel nog extra toestemming geven om te voorkomen dat je per ongeluk teveel wist. De extensie geeft je ook de mogelijkheid zelf te kiezen welke gegevens je wist, zoals cookies, downloads of plugingegevens.

12. Pinterest voor Chrome

Pinterest is een handig prikbord om ideeën en inspiratie te bewaren. De extensie voegt een bewaarknop toe aan Google Chrome, waarmee je met één klik ideeën van elke website kan opslaan.

Belgen willen sneller een domeinnaam registreren

Vorig artikel

Wat is managed WordPress hosting en is het de moeite waard?

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Commentaren zijn afgesloten.

Meer in Tips