Tips

4 belangrijke voordelen van gastbloggen

0
Voordelen van gastbloggen

Een actief blog op je website levert je op termijn een schare vaste lezers op. Meer nog, je zet jezelf neer als een expert in jouw niche, vergroot de naamsbekendheid en je kan nieuwe blogs gemakkelijk delen via social media. Maar ken je de belangrijke voordelen al van gastbloggen?

Unieke voordelen van gastbloggen

Gastbloggen wil zeggen dat je content schrijft voor een andere website. In sommige gevallen moet je de schrijfstijl of vorm van een blog aanpassen aan die van de website waarop je een artikel gaat publiceren. Krijg je de kans om een gastblog te schrijven? Dit zijn de 4 belangrijkste voordelen.

1. Meer zichtbaarheid

Gastbloggen doe je natuurlijk voor relevante websites. Wanneer je kiest voor een website die al lang bestaat en een grote groep lezers heeft, levert jou dat extra zichtbaarheid op. Met een sterk artikel maak je jezelf bekend aan die lezers en krijg je gaandeweg meer bekendheid.

2. Reputatie opbouwen

Ben je een expert binnen je vakgebied, maar weet je doelpubliek dat nog niet? Dan bieden gastblogs een unieke kans om dat te veranderen. Naast meer zichtbaarheid, kan je ook je reputatie in jouw branche verbeteren via gastblogs.

Leestip: Vlotte teksten schrijven? Deze tips helpen je daarbij.

3. Relevante lezers

De juiste doelgroep bereiken is niet gemakkelijk. Met een gastblog op een relevante website kan je die lezers, die geïnteresseerd zijn in jouw content, sneller bereiken. Heb je die lezers overtuigd van jouw knowhow? Dan voegen ze zich waarschijnlijk toe aan de vaste lezers van je eigen blog.

4. Goed voor SEO

Vaak mag je één of meerdere links naar je eigen website verwerken in een gastblog. Dat is een handige manier om een verzameling relevante, inkomende links op te bouwen.

Google beschouwt externe links als een teken van betrouwbaarheid. Verwijzingen van externe websites naar jouw content verhogen de waarde ervan. Kortom: goed voor de SEO van je website.

Hoe krijg je nieuwe pagina’s snel in Google?

Vorig artikel

Google stopt ondersteuning van NoIndex in het robots.txt-bestand

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Tips