Tips

Oude blogs nieuw leven inblazen: 5 tips

0
Blogs nieuw leven inblazen

Trekken je blogs veel lezers aan via Google? Top! Die koppositie in de zoekresultaten wil je natuurlijk ook behouden.

Het succes van je content kan na verloop van tijd afnemen. Het schrijven van die blogs heeft veel tijd en moeite gekost, dus je wil die niet zomaar weggooien. Blaas daarom je blogs nieuw leven in.

Nieuw leven voor oude blogs

Oude blogs nieuw leven inblazen, zorgt ervoor dat ze hun waarde niet verliezen. En dat hoeft niet moeilijk te zijn. Pas een of verschillende van deze tips toe om je content nieuw leven te geven.

1. Schrijf een update

Content veroudert onvermijdelijk. Er komt voortdurend nieuwe informatie. Die nieuwe informatie kan je gebruiken om een oude blog te updaten of een follow-up te schrijven. In het geval van dat laatste kan je de nieuwe blog koppelen aan de oudere, wanneer de eerdere content nog interessant is.

2. Leg een (top)lijst aan

Nieuwe blogs doen het goed, maar de wat oudere content begint stilaan weg te zakken? Leg dan een toplijstje aan. Een top tien van je bloghits kunnen oudere artikels weer een boost geven.

3. Maak een infographic

Mensen scannen een artikel eerder dan dat ze het lezen. Met een infographic speel je daarop in. Kies een oudere blogpost en selecteer de belangrijkste punten. Wat mag een lezer echt niet missen? Die informatie kan je visueel verwerken in een infographic. Link vanuit je infographic ook naar de blog die je hebt samengevat.

4. Gebruik oude blogs in een nieuwsbrief

Verstuur je regelmatig een nieuwsbrief? Die kan je inschakelen om oudere blogs nieuw leven in te blazen. Voeg aan je nieuwsbrief een categorie ‘Dit moet je gelezen hebben’ toe, waarin je oudere blogs kan onderbrengen. Of verwerk dat top tien-lijstje in je nieuwsbrief.

5. Deel op social media

Een oude blog opnieuw delen via social media is de eenvoudigste manier om die nieuw leven in te blazen. Kies een quote of een interessant stukje uit de content en deel die fragmentjes via bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Vergeet daarbij niet te linken naar het volledige artikel.

Goed voor SEO

Natuurlijk bestaan er nog meer manieren om oude content opnieuw onder de aandacht te brengen. Je kan blogs verzamelen in een e-book, of een artikel omtoveren tot een tutorial op YouTube.

Oude blogs nieuw leven inblazen is handig wanneer je even geen inspiratie hebt. Maar ook voor je SEO is het voordelig. Google houdt, net zoals mensen, van recente informatie. Door je artikels te updaten, kan je die goede positie in de zoekresultaten van Google behouden.

Zoekwoorden bepalen voor SEO: zo begin je eraan

Vorig artikel

Schrijven volgens de omgekeerde piramide: naar de kern van je tekst

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Tips