Tips

De basics van een bedrijfspagina op LinkedIn (infographic)

0
LinkedIn bedrijfspagina

LinkedIn heeft de mogelijkheden van bedrijfspagina’s de voorbije jaren sterk uitgebreid. Het social mediakanaal heeft zelf vier basiselementen uitgelicht in een infographic (zie onderaan): je pagina, het publiceren van updates, showcases en analyses.

Vier basisbeginselen

Content op LinkedIn is belangrijk geworden. Meer dan drie miljoen Belgen maken intussen gebruik van het sociale netwerk. Zij gebruiken hun profiel ook om vertrouwd te blijven met ontwikkelingen in de markt of sector waarin ze actief zijn.

De eerste stap naar een goede LinkedIn-pagina is het updaten van je bedrijfsinformatie. Optimaliseer de omschrijving en details van je organisatie en voorzie een aantrekkelijke banner die bovenaan je pagina komt.

Vervolgens is het zaak om regelmatig nieuwe posts te publiceren. Focus op content die interessant is voor jouw doelgroep. Zo creëer je een band met je lezers. Nieuwe berichten worden getoond op de hoofdpagina.

Tip: Welke social media kies je voor jouw bedrijf?

Breid je LinkedIn-pagina uit met showcases. Dat zijn subpagina’s waarmee je specifieke producten, diensten of merken kan uitlichten.

Volg ten slotte de resultaten van je acties op. LinkedIn biedt statistieken aan over je bedrijfspagina, waaruit je kan afleiden hoe bezoekers interageren met jouw pagina. Die inzichten kan je gebruiken om posts bij te sturen indien nodig.

Meer weten? Check de infographic

4 basics LinkedIn bedrijfspagina

Converterende teksten schrijven met de PAS-formule

Vorig artikel

7 nuttige tips om YouTube te gebruiken voor je marketing

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Tips