Tips

Afbeeldingen optimaliseren voor zoekmachines: 4 tips

0
Afbeeldingen optimaliseren voor zoekmachines

Foto’s of illustraties trekken de aandacht van bezoekers, maar geven ook meer context én zorgt ervoor dat je content meer gedeeld wordt.

Naast de content, beïnvloeden ook afbeeldingen je positie in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Bovendien kunnen beelden meer bezoekers naar je website trekken als die goed gevonden worden in Google Afbeeldingen. Pas deze 4 tips toe om je afbeeldingen te optimaliseren voor zoekmachines en bezoekers.

Vul een alt tag in

De alt tag is de beschrijving die je een afbeelding meegeeft. Zoekmachines en gebruikers met een visuele beperking lezen de alt-tekst om te weten wat het onderwerp van de afbeelding is.

Maak de omschrijving zo accuraat mogelijk. Gebruik je een foto van een Macbook, geef dan ‘Apple Macbook Air’ in als alt tag in plaats van ‘laptop’.

Goede bestandsnaam

Net zoals de alt-tekst, kan Google aan de hand van de bestandsnaam lezen waarover de afbeelding gaat. Benut de bestandsnaam door er sleutelwoorden in te gebruiken die aansluiten bij het thema van je blogpost of productpagina. Beperk het aantal woorden in de bestandsnaam tot 3 à 4, gescheiden door een streepje.

Beperk de grootte

Gebruik geen gigantisch grote foto’s. Hoe groter het bestand, hoe trager de laadtijd van je website. Dat is hinderlijk voor je bezoekers én voor Google.

Je gebruikt best jpeg-bestanden voor foto’s. Gif is geschikt voor lijnafbeeldingen en logo’s, png is perfect voor beelden met een transparante achtergrond.

Captions voor context

Een caption is het onderschrift bij een foto. Hoewel die geen invloed hebben op SEO, zijn captions wel nuttig.

Een duidelijk onderschrift kan bezoekers (extra) interesseren om verder te lezen onder de afbeelding. Zorg er wel voor dat de caption steeds uniek is en niet dezelfde tekst is als die van de alt tag.

6 snelle tips voor een succesvolle landingspagina

Vorig artikel

Wat is een sitemap en waarom moet je website er een hebben?

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Tips