Tips

Waarom zijn interne links op je website belangrijk?

0

Een interne link is een verwijzing van één pagina op je website naar een andere pagina op dezelfde website. Interne links zijn belangrijk om drie redenen:

  • Voor bezoekers: interne links zorgen ervoor dat bezoekers informatie terug kunnen vinden over je product of dienst.
  • Voor gebruiksvriendelijkheid: goed geplaatste interne links maken het gemakkelijker om te navigeren door je website.
  • Voor zoekmachines: interne links helpen ook zoekmachines om je website beter te begrijpen.

Belangrijk voor SEO

Wanneer op veel plaatsen op je website gelinkt wordt naar een bepaalde pagina, dan weten zoekmachines dat die pagina belangrijk is. Met interne links kan je Google dus sturen naar specifieke pagina’s binnen je website.

Let wel: overdaad schaadt. Overdrijf niet in de hoeveelheid interne links en stuur bezoekers alleen door naar relevante content.

Link juice

Link juice duidt op de ‘doorstroom’ van de waarde van één pagina naar een andere. Linkt een externe webpagina met veel autoriteit naar jouw website, dan loopt er ook wat van die waarde mee naar jouw website.

De interne linkstructuur op jouw website verdeelt die link juice over jouw website. Hoe minder links naar een bepaalde pagina leiden, hoe minder link juice die meekrijgt.

Belangrijke pagina’s die weinig of geen externe links krijgen – denk aan productpagina’s in een webshop – kan je wat meer waarde geven door er zelf naar te linken. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een nieuwe blog te schrijven.

Anchor text

Een link ligt onder enkele aanklikbare woorden. Die woorden zijn de anchor text ofte ankertekst. Je ziet de anchor text terugkomen in een navigatiebalk (‘Home’ of ‘Over ons’), maar ook in blogs of op productpagina’s die links bevatten.

Voor interne links in het van groot belang om de ankertekst te optimaliseren met zoekwoorden. Zo weten zowel bezoekers als zoekmachines sneller waarover de pagina.

Interne links onderhouden

Interne links moeten worden opgevolgd. Check regelmatig of alle links nog werken op je website. ‘Kapotte links’ hebben een negatieve impact op de gebruiksvriendelijk, maar ook op SEO.

Leestip: ‘Page not found’? Zorg voor een goede 404-pagina.

Zijn er pagina’s verplaatst of verwijderd, dan moet je er ook voor zorgen dat alle verwijzingen naar die pagina’s worden aangepast. Je kan een pagina doorverwijzen naar een andere (301-redirect) of een bepaalde webpagina weer nieuw leven inblazen.

Wel of geen www: wat kies je best?

Vorig artikel

Google en Facebook hebben marktaandeel van 60 procent in internetreclame

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Tips