Tips

Gebruik ‘Answer The Public’ om te ontdekken wat jouw publiek online wil lezen

0
Answer The Public

Het kan lastig zijn om nieuwe ideeën te vinden voor een blogpost of nieuwsbericht. Relevante en inspirerende content is nochtans belangrijk. Hoe kom je er achter wat jouw doelpubliek wil lezen?

Vraag het aan het publiek

Op die vraag kan je doelpubliek natuurlijk het best zelf antwoorden. Via ‘Answer The Public’ kan je daar ook achter komen.

Answer The Public is een tool die inzichten uit zoekopdrachten van Google en Bing combineert en ze visualiseert in een handig overzicht. Op de website pas je de taal aan naar Nederlands, vult de kernwoorden in en klikt op ‘Get questions’.

De resultaten die Answer The Public geeft bij de zoekopdracht ‘webhosting’.

Hulpmiddel voor SEO

Je kan de resultaten gebruiken om nieuwe ideeën op te doen, maar kan die ook inzetten om je website te optimaliseren. De resultaten van Answer The Public zijn gebaseerd op wat internetgebruikers daadwerkelijk intypen in zoekmachines.

Gebruik die inzichten voor het kiezen van focus keywords of het bedenken van titels. Dankzij de onderverdeling in categorieën zoals ‘waarom’, ‘wat’ en ‘wie’, is de tool ook een handig hulpmiddeltje voor de uitbouw van een kennisbank of FAQ op je website.

Wat staat er op een goede contactpagina?

Vorig artikel

Vijf mythes over SEO ontkracht

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Tips