Tips

7 tips om productiever te zijn met je iPhone

0
iphone - 7 tips voor productiever, zakelijk gebruik

Iedere versie van iOS komen er nieuwe functies bij die (professionele) taken gemakkelijker maken. We zetten enkele van de handigste tips op een rijtje.

Gemakkelijk tekst aanpassen

Als je tekst wil corrigeren in een URL in safari, een bericht of in een notitie dan kan je de spatiebalk gebruiken om gemakkelijk met je vinger de cursor te bewegen tot het correcte punt in de tekst.

Hou hiervoor de spatieblak ingedrukt. Je ziet nu dat de toetsen op het klavier wit worden. Beweeg met je vingers, net of je een trackpad gebruikt, tot je op de gewenste locatie staat. Dit werkt in alle apps waar je tekst kan invoeren door middel van het klavier.

Gebruik de spatiebalk als trackpad
Hou de spatiebalk ingedrukt en beweeg met je vingers tot de cursor op de juiste plaats staat.

Herstellen door schudden

Wie al zijn mails filtert op zijn iPhone, zal al eens vaker een bericht per ongeluk gewist hebben. Dat kan je snel herstellen door met je telefoon te schudden.  De herstel functie werkt ook bij het typen van tekst, wissen van foto’s en er is ondersteuning in vele apps.

Een tweede keer met de telefoon schudden maakt het herstel ongedaan.

Liever niet schudden met je telefoon?  Je kan de functie ook uitzetten via ‘Instellingen’, ‘Algemeen’, ‘Toegankelijkheid’. Schakel ‘Herstel door schudden’ uit.

Sneller tekst invoeren

Als je veel mails en boodschappen stuurt vanop je telefoon, dan kan je dat aanzienlijk versnellen door gebruik te maken van afkortingen. Die kan je vooraf instellen, zodat ze vervangen worden door de volledige test. Tx wordt dan “Dank je!” of mvg past aan naar “Met vriendelijke groeten”.

Je kan de afkortingen instellen onder Algemeen > Toetsenbord > Tekstvervanging.

tekstvervanging op iphone
Tekst vervangen met afkortingen. Kies instellingen > algemeen > toetsenbord > tekstvervanging

Nog sneller dan typen is uiteraard dicteren.  De spraakherkenning werkt sinds een iOS 10 echt wel goed. Er komen steeds meer apps die spraak ondersteunen.

Niet storen!

Een andere nieuwe functie is dat je kan instellen dat je telefoon automatisch de “niet storen”-modus uitschakelt als je een locatie verlaat. Dat is handig als je tijdens een vergadering bij klanten je telefoon tijdelijk uitschakelt. Zodra je de locatie verlaat, komen notificaties weer binnen en ben je weer direct bereikbaar.

"niet storen" uitschakelen op locatie
Schakel “niet storen” automatisch uit als je een locatie verlaat.

Vernieuwe notities-app

De laatste jaren is de notities app sterk verbeterd voor zakelijk gebruik. Wist je dat je gemakkelijk documenten, kredietkaarten of business kaartjes kan scannen en opslaan bij je notities? Toegegeven, het is niet zo uitgebreid als OneNote, maar als tool onderweg is het superhandig. Bovendien kan je je notities synchroniseren met je Mac en in iCloud.

Schermopnames

Een screenshot maken met iPhone is kinderspel, maar je kan ook schermopnames maken van je iPhone. Hiervoor ga je naar de Instellingen > Bedieningspaneel > Pas regelaars aan. Voeg daarna de schermopname regelaar toe.

Daarna kan je rechtsbovenaan naar beneden swipen en op het schermopname icoon klikken. Voor meer instellingen kan je ook via 3Dtouch blijven drukken op het icoon tot er meer optie zichtbaar worden.

schermopnames maken iphone
Schermopnames maken vanuit het bedieningspaneel

De filmpjes komen bij je foto’s terecht of je kan ze direct gebruiken in compatibele apps, zoals voor screencasts.

Bonustip

Misschien bel je af en toe je contacten via Siri. Wist je ook dat je Siri kan vragen om het telefoongesprek over luidspreker te voeren? Start je vraag zoals gewoonlijk, maar sluit af met “op luidspreker”.

Bert

Video: Waarom zijn alle logo’s van fastfoodrestaurants rood?

Vorig artikel

Instagram laat gebruikers foto’s en video’s nu posten op meerdere accounts tegelijk

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Tips