Nieuws

DuckDuckGo komt met nieuwe gratis e-maildienst

0
Eend - Duck

Email Protection werkt als een soort forwardingdienst. Gebruikers kunnen een @duck.com-adres creëren, waarmee ze zich dan inschrijven voor nieuwsbrieven of registreren voor bepaalde diensten. E-mails die naar dat adres worden gestuurd, worden gefilterd vooraleer ze worden doorgestuurd naar het echte e-mailadres, zoals een gmail- of hotmailadres.

Volgens DuckDuckGo worden e-mailadressen al te vaak geüpload naar Facebook of Google om gerichte advertenties te kunnen tonen. Dat kan vervelend zijn, maar houdt ook het risico in dat je e-mailadres gelekt wordt.

Nieuwsbrieven en andere e-mailcampagnes bevatten vaak trackers. Afzenders kunnen via die trackers zaken te weten komen, zoals wanneer je een e-mail opent, op welk toestel je dat doet en welke plaats. Zaken die op hun beurt gebruikt worden om een profiel samen te stellen van ontvangers, om ze vervolgens advertenties te tonen op maat van dat profiel.

Net die trackers worden door Email Protection verwijderd uit berichten en pas dan doorgestuurd naar de gebruiker.

DuckDuckGo laat ook weten geen e-mails op te slaan. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op een wachtlijst. De zoekmachine activeert dagelijks nieuwe @duck.com-adressen. Adressen die te veel ongewenste berichten krijgen, kunnen gemakkelijk uitgeschakeld worden.

Video: 5 tips die je nieuwe YouTube-kanaal helpen groeien

Vorig artikel

Zo verstuur je een nieuwsbrief die opvalt (infographic)

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Commentaren zijn afgesloten.

Meer in Nieuws