Nieuws

Instagram lanceert veelgevraagde functie om verwijderde foto’s te redden

0

Gebruikers die een foto van hun Instagrampagina verwijderen, kunnen die sinds kort nog steeds terugvinden in de folder ‘recent verwijderd’. Iemand die zich bedenkt en de foto graag terug wil plaatsen, kan dat via dat nieuwe mapje doen. Foto’s kunnen via de folder ook permanent verwijderd worden.

Alle content die in ‘recent verwijderd’ belandt, blijft daar 30 dagen staan. Nadien wordt die automatisch verwijderd. Instagram Stories zullen er maar 24 uur in blijven staan. Om de nieuwe folder te bereiken, ga je naar Instellingen. Kies je daar voor Account, dan zie je Recent verwijderd verschijnen.

Bescherming tegen hackers

Instagram zelf zegt dat het gebruikers ook extra beschermt tegen hackers. Mensen die onrechtmatig toegang krijgen of forceren tot iemands Instagramaccount, verwijderen vaak een heleboel foto’s. Wanneer zoiets een Instagramgebruiker nu overkomt, kan hij of zij die verwijderde foto’s dus nog terughalen via de nieuwe functie.

De applicatie gaat mensen vragen te verifiëren dat ze de rechtmatige eigenaar van het account zijn bij het permanent verwijderen of herstellen van foto’s, stories of andere content.

Gebruikers kunnen vandaag al foto’s archiveren. Gearchiveerde content blijft permanent staan, maar is alleen zichtbaar voor de accounteigenaar zelf. Mensen die foto’s verwijderen en vergeten die eerst te archiveren, worden nu dus gered door de nieuwe folder ‘recent verwijderd’. Verwijderde content komt automatisch in dat mapje terecht.

Hoe kies je het juiste socialmediaplatform voor jouw doelstellingen? (infographic)

Vorig artikel

Microsoft Clarity: zie hoe bezoekers zich gedragen op je website

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Commentaren zijn afgesloten.

Meer in Nieuws