Nieuws

Google en Facebook hebben marktaandeel van 60 procent in internetreclame

0

Het marktaandeel van het duopolie Google en Facebook groeit dit jaar tot 61 procent, goed voor meer dan 154 miljard euro (176 miljard dollar) aan advertentie-inkomsten. Dat blijkt uit een onderzoek in 96 landen.

Internetreclame in zijn geheel is dan weer goed voor 46,7 procent van alle bestedingen aan reclame. In de Verenigde Staten gaat voor het eerst meer dan de helft (54 procent) van alle advertentie-uitgaven naar het internet.

Mobile in de lift

Binnen het veld van internetreclame, gaan vooral de uitgaven aan mobiele advertenties de lucht in. In onder andere Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten wordt mobile zelfs groter dan televisiereclame.

Traditionele advertentiekanalen verliezen terrein. Hoewel televisie in totaal het grootste medium blijft, daalt het aandeel met bijna anderhalve procent. Print zakt dit jaar dan weer met bijna 7 procent.

Waarom zijn interne links op je website belangrijk?

Vorig artikel

Externe links en SEO: waarop let je best?

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Nieuws