Nieuws

Belgen bewuster bezig met veiligheid op het internet

0

We zijn voortdurend online. Voor liefst 67 procent van de Belgen is het internet een belangrijk deel van hun dagelijks leven. Dat blijkt uit een marktonderzoek van DNS Belgium en InSites Consulting (infographic).

Belgische internetgebruikers worden zich steeds bewuster van veiligheid op het internet. Meer dan 60 procent bezoekt geen websites die er onbetrouwbaar uitzien. We letten daarbij op de beveiligde verbinding (https in plaats van http), de domeinnaamextensie en aanwijzingen dat het om een officiële website gaat, zoals logo’s.

Verder laten we ons ook leiden door de positie van een website in de zoekresultaten van Google en haken we af bij (te veel) advertenties op een website.

Aandacht voor domeinnaam

Naast een website zelf, hangt ons vertrouwen ook af van de domeinnaam. We letten op de taal van de domeinnaam en de domeinnaamextensie, de lengte ervan en het merk dat vermeld wordt. Belgen verkiezen domeinnamen met een merknaam duidelijk boven een domeinnaam waarin een activiteit staat.

Bedrijfswebsites boezemen ons meer vertrouwen in dan een pagina op Facebook. Ook e-mailadressen spelen een rol: we hebben meer vertrouwen in een e-mailadres op basis van een eigen domeinnaam dan in generieke e-mailadressen (zoals Hotmail of Gmail).

Vertrouwen in .be

We worden ons steeds bewuster van wat een domeinnaam is en wat je ermee kan doen. Hoewel slechts 5 procent van de Belgen al één of meerdere domeinnamen heeft geregistreerd, overweegt één op drie Belgen in de toekomst een domeinnaam vast te leggen.

Lees ook: Registreer de perfecte domeinnaam met deze tips

De populairste domeinnaamextensies zijn .com en .be. Waar .com iets populairder is, associëren we .be met betrouwbaarheid. Minder voor de hand liggende extensies zoals .shop vertrouwen Belgen minder snel.

Video: Het verhaal achter de mythische Superbowlreclame “1984” van Apple

Vorig artikel

Vergroot het bereik van je Facebookpagina: 6 to do’s

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Nieuws