Nieuws

Microsoft kampioen in Software-as-a-Service

0
© Pexels.com

Het onderzoek werd uitgevoerd door Belgium Cloud in samenwerking met Computer Profile bij 3.446 Belgische organisaties met meer dan 50 medewerkers. Daarbij werd het gebruik van 24.600 online toepassingen in kaart gebracht.

De resultaten tonen een sterke groei in cloud adoptie. Daar profiteren vooral public clouddiensten van. In Vlaanderen zegt nu 72% van de organisaties gebruik te maken van een toepassing in de cloud, een stijging van 9% tegenover 2016.

Er blijken sterke regionale verschillen. In Wallonië is de adoptie slechts 44%, maar ook daar is een sterke inhaalbeweging te zien de afgelopen 2 jaar.

SaaS adoptie in België
Evolutie in het gebruik van Software as a Service bij Belgische organisaties

E-banking is populairst

Vooral KMO’s blijken voortrekkers te zijn. Bij KMO’s met meer dan 50 medewerkers wordt 22% van de software geleverd over het internet.

Wanneer er dan gekeken wordt naar welke software het meest gebruikt wordt, zijn dat e-banking en e-learning met respectievelijk 93.5% en 80.6% gebruik bij de organisatie die aanduiden dat ze cloudtoepassingen gebruiken.

Opvallend is dat sectorspecifieke software ook vaker via de cloud wordt afgenomen (7,7%).

Populairste SaaS toepassingen in 2018
e-banking en e-learning zijn de populairste SaaS toepassingen in België in 2018

Google stelt teleur

Microsoft is de leverancier die het meest genoemd wordt door de bedrijven. Dat is niet verwonderlijk door het brede aanbod dat zowel Exchange-mailboxen, de Office-software in de cloud en op computers, OneDrive, Microsoft Teams, Dynamics CRM en vele andere toepassingen omvat.

Bij bedrijven met meer dan 50 medewerkers is aartsrivaal Google met een marktaandeel van slechts 4,4% nauwelijks aanwezig. Salesforce blijkt binnen dat marktsegment wel goed ingeburgerd. Eén op de tien gebruikt het platform.

Leveranciers Cloud toepassingen 2018
Microsoft is de populairste Cloud leverancier aan Belgische organisaties met meer dan 50 medewerkers.
Bert

Windows 10 oktober update wordt nu echt uitgerold : 7 functies om je productiviteit te verhogen

Vorig artikel

Hoe haal jij voordeel uit Voice Search?

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Nieuws