Nieuws

Belgische zwarte lijst voor valse cryptoplatformen uitgebreid

0

Begin 2018 publiceerde de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten voor het eerst een zwarte lijst van platformen waarbij zij aanwijzingen van fraude had vastgesteld.

Desondanks blijft de FSMA nieuwe klachten ontvangen van mensen die werden opgelicht bij het beleggen in cryptomunten. Daarom is de zwarte lijst geactualiseerd. Er staan nu 113 websites op die lijst.

Valse platformen herkennen

De Autoriteit benadrukt dat het overzicht gebaseerd is op haar vaststellingen en dus niet uitputtend is. De FSMA geeft ook enkele tips om frauduleuze cryptoplatformen te herkennen. “Zij stellen u een belegging voor op basis van cryptocurrencies, met nadruk op het veilige, eenvoudige en erg lucratieve karakter ervan”, schrijft de organisatie.

Oplichters proberen het vertrouwen te winnen van hun investeerders door hen ervan te overtuigen dat zij geen kennis van zaken nodig hebben, omdat zij met deskundige beleggers samenwerken. Investeerders worden beloofd dat ze op elk moment hun fondsen kunnen terugkrijgen. “Maar het resultaat is altijd hetzelfde”, besluit de FSMA, “het is voor slachtoffers onmogelijk om hun gelden te recupereren.”

Maak zelf een filmpje van je beeldscherm met deze oplossingen

Vorig artikel

Online to-do lijstjes maken doe je met deze tools

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Nieuws