Inspiratie

Zijn dit de nieuwe trends in e-mailmarketing voor 2020?

0
E-mailmarketing trends

In een nieuw rapport onthult eMarketer drie trends die e-mailmarketing volgend jaar mee vorm zullen geven. Drie topics die top of mind moeten blijven bij iedereen die volgend jaar e-mailmarketingcampagnes lanceren.

1. Personalisatie

Personalisatie is al een hele poos de leidende trend over alle marketingdisciplines heen. Toch worden nog te weinig e-mails op maat van de ontvanger gemaakt.

Ondernemers houden vaak te lang vast aan de manier waarop ze altijd al e-mails verstuurden. Met als gevolg dat een groot deel van e-mails nog steeds niet gepersonaliseerd worden.

Nochtans zorgen gepersonaliseerde e-mails voor een hogere open rate én conversie. Zorg voor een persoonlijke aanhef in e-mails naar klanten en selecteer de juiste doelgroep voor een specifieke campagne.

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kan je bijvoorbeeld een e-mail versturen op de verjaardag van een klant met daarin een korting.

2. Privacy van consumenten

Ruim een jaar geleden ging de General Data Protection Regulation ofte GDPR van kracht. Die nieuwe wetgeving zal zich nog steeds laten voelen in e-mailmarketingcampagnes.

Ze heeft namelijk een impact op de personalisatie van e-mails. Marketeers hebben uitdrukkelijk toestemming nodig van hun ontvangers om bepaalde data te gebruiken voor het opstellen en segmenteren van e-mails.

Ook wanneer je gegevens van een bepaalde persoon koppelt aan data van diezelfde persoon op een ander medium, heb je toestemming nodig.

3. Frequentie van e-mails

Heel wat klanten willen meer controle over de frequentie van e-mails die ze ontvangen. Uit cijfers blijkt dat nauwelijks één op tien marketeers die verwachting inlost.

Over het algemeen zijn marketeers het erover eens dat minder e-mails versturen beter werkt. Maar het lijkt erop dat consumenten zelf meer willen bepalen hoe vaak ze een e-mail ontvangen.

Phishing of niet? Test je kennis met een quiz van Alphabet

Vorig artikel

6 onmisbare ingrediënten voor een beresterk social media plan

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Inspiratie