InspiratieTips

Wat staat er op een goede contactpagina?

0

Een contactpagina is vaak de eerste stap in het creëren van een vertrouwensrelatie met klanten. Het is belangrijk om meteen voor een positieve ervaring te zorgen. Hoe zorg je nu voor een sterke contactpagina?

1. Verschillende contactmogelijkheden

Niet elke klant wil op dezelfde manier contact opnemen. Zorg daarom voor voldoende informatie en contactmogelijkheden op je contactpagina. Publiceer zeker deze gegevens:

  • Bedrijfsnaam
  • Bedrijfsgegevens (zoals het btw-nummer)
  • Adresgegevens (straat, huisnummer, postcode en land)
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Ben je actief op social media zoals Twitter of Facebook? Die gegevens kan je tevens vermelden als contactmogelijkheden. Ook een WhatsApp-nummer kan je publiceren indien je daar gebruik van maakt.

2. Een contactformulier

Sommige bezoekers vinden het eenvoudiger om een bericht te sturen via een contactformulier dan te e-mailen. Let er bij zo’n formulier wel op dat mensen niet teveel velden moeten invullen. Naam, e-mailadres, telefoonnummer en een berichtveld is voldoende. Stel ook een bedankberichtje in voor het invullen van het contactformulier.

Een handig extraatje is dat je de mogelijkheid kan toevoegen om in te schrijven op je nieuwsbrief wanneer bezoekers het contactformulier gebruiken.

3. Design

Vermijd felle kleuren en grote afbeeldingen. Die leiden af van het doel van de pagina. Kies voor een meer minimalistisch ontwerp om je contactpagina zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Mag het toch iets creatiever? Pak uit met originele copy. Kies voor een persoonlijke toon of verwerk een vleugje humor in de tekst.

4. Verwijs naar je contactpagina

Gebruik call-to-actions op andere pagina’s op je website die verwijzen naar de contactpagina. Zo is de contactinformatie van je bedrijf gemakkelijk bereikbaar.

Plaats een contactknop in de menubalk. Dat doe je best aan de rechterkant van de pagina om te voorkomen dat bezoekers erover kijken. Je kan ook verwijzen naar de contactpagina in footer van je website en via de over-ons-pagina.

5. Veelgestelde vragen

Krijg je regelmatig dezelfde vragen? Maak dan een pagina met de meest gestelde vragen (FAQ). Plaats op de contactpagina een link naar die FAQ-pagina, zodat klanten gemakkelijk hun weg ernaartoe vinden.

6. Toon fysieke winkels

Heb je naast de website en webshop ook een fysieke winkel? Laat dat dan weten aan je bezoekers. Deel het adres en de openingsuren van je winkel en voeg een kaart van Google Maps toe. Je kan ook een foto van de winkel publiceren om klanten te tonen dat je bedrijf écht een gezicht heeft.

Registreer een goede domeinnaam met deze 7 tips

Vorig artikel

Gebruik ‘Answer The Public’ om te ontdekken wat jouw publiek online wil lezen

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Inspiratie