Inspiratie

Op zoek naar gratis stockfoto’s? Probeer een van deze websites

0
Gratis stockfoto's

Een geschikte foto vinden voor je nieuwste publicatie is een hele opgave. Er bestaan verschillende websites waarop je stockfoto’s kan kopen. Gelukkig bestaan er ook gratis alternatieven waarin je kan grasduinen. Ga op zoek naar het perfecte beeld op een van deze websites.

Pixabay

Pixabay is een van de grootste collecties van gratis stockfoto’s. Er zitten meer dan 1,6 miljoen foto’s en illustraties in de databank. Zoeken kan bovendien gewoon in het Nederlands.

De website focust zich sterk op business- en marketinggerelateerde afbeeldingen, wat bijzonder handig is voor nieuwsberichten, blogs en advertenties.

Unsplash

Op Unsplash vind je meer dan een half miljoen rechtenvrije foto’s in hoge resolutie terug. Er worden dagelijks nieuwe stockfoto’s toegevoegd aan de databank.

Unsplash zet duidelijk in op kwalitatief sterke foto’s. De website is de ideale bron voor een fraaie foto bij je nieuwe blogpost.

Unsplash biedt honderdduizenden foto’s in hoge resolutie gratis aan.

Pexels

Met een beeldbank van honderdduizenden foto’s, is Pexels een van de meest gebruikte websites voor gratis stockfoto’s. Je vindt er foto’s in elk denkbare categorie.

Dankzij de veelzijdigheid van Pexels, is de website geschikt voor zo wel commercieel als persoonlijk gebruik.

Google

Naast beelddatabanken, kan je ook Google gebruiken om rechtenvrije afbeeldingen op te zoeken. Je moet daarbij wel filteren op gebruikersrechten.

Nadat je een zoekterm hebt ingegeven, klik je op afbeeldingen. Nadien klik je op ‘Tools’. In de extra knoppenbalk kan je afbeeldingen filteren op grootte, kleur en gebruikersrechten. Selecteer onder die laatste een van de vier mogelijkheden om rechtenvrije afbeeldingen op te zoeken.


Zoek in Google op afbeeldingen die gelabeld zijn voor hergebruik.

Hoe haal jij voordeel uit Voice Search?

Vorig artikel

Windows 10 is nu populairder dan Windows 7

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Inspiratie