Inspiratie

Toe aan een nieuwe computer? 4 redenen om nog voor een desktop te kiezen

0
Desktop kiezen

Desktopcomputers worden steeds vaker ingeruild voor een laptop of tabletcomputer. Heeft de klassieke bureaucomputer zijn beste tijd gehad? Dit zijn de enkele voordelen van een desktop-pc.

1. Makkelijk te upgraden

In tegenstelling tot een laptop, kan je individuele onderdelen in een desktop gemakkelijk vervangen. Een grafische kaart of processor upgraden is een spreekwoordelijk fluitje van een cent.

Heb je een laptop met versleten interne hardware, dan kan je bijna niet anders dan een nieuwe kopen. Desktopcomputers kan veel langer mee.

2. Grotere en meerdere beeldschermen

De schermgrootte van laptops is beperkt tot 17 inch. Dat is meteen een behoorlijk groot apparaat om mee te nemen, terwijl de bedoeling van een laptop net het omgekeerde is. Vaak wordt daarom gekozen voor schermen van 15 inch.

Op een desktop sluit je een scherm aan dat je zelf wil. Een scherm van 34 inch? Geen probleem. Meerdere schermen om op te werken? Ook dat is perfect mogelijk. Handig voor bijvoorbeeld grafici die voor een specifieke werkopstelling kiezen op hun bureau.

3. Werken op één plaats

Wanneer je zelden tot nooit mobiel werkt, is het praktisch om een computer te hebben die op dezelfde plaats blijft staan. Alles wat je nodig hebt, ligt altijd in de buurt. Verder hoef je geen toetsenbord, muis of resem kabels te verhuizen.

Een desktop is ook ergonomisch beter. Zowel het beeldscherm als diverse andere benodigdheden plaats je op de voor jou ideale afstand. En dan is het gewoon neerzitten en de computer opstarten.

4. Betere kracht-prijsverhouding

Systemen met de allerbeste prestaties zijn duur. Een desktop biedt in dat geval een veel betere kracht-prijsverhouding van een laptop. De reden daarvoor?

Voor een laptop betaal je voor looks en draagbaarheid. Bij desktopcomputers betaal je voor de rekenkracht. Kortom: je krijgt dezelfde prestaties voor minder geld.

Tijd voor een pauze? Laat je computer je eraan herinneren

Vorig artikel

Spotify werkt aan functie om artiesten te blokkeren

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Inspiratie