Inspiratie

Verleng de batterijduur van je smartphone met deze eenvoudige tips

0

Smartphones worden jaar na jaar krachtiger. Een krachtige batterij is dus noodzakelijk. Een telefoon volledig ontladen of het uitschakelen van Bluetooth om de levensduur van het accu te verlengen zijn inmiddels achterhaalde suggesties. Maar wat werkt dan wel? Met deze eenvoudige tips gaat je smartphone langer mee.

Beeldscherm vreet energie

De grote energieverbruiker van je smartphone is het scherm. Schermen worden alsmaar groter, waardoor ook het energieverbruik omhoog gaat. Door de helderheid van het beeldscherm lager instellen bespaar je heel wat vermogen. Handig daarvoor is om te kiezen voor de automatische helderheidsinstelling. Die zorgt ervoor dat de scherpte automatisch wordt aangepast aan het licht in de omgeving.

Niet in de volle zon

Hoe warmer een batterij wordt, hoe minder efficiënt die gaat werken. Je laat een smartphone daarom best niet in de volle zon liggen. Ook bijzonder lage temperaturen zijn niet optimaal voor het accu.

Goed ontvangstsignaal

Slecht bereik vraagt meer energie van het accu om berichten op te halen. Ben je lang op één plaats waar een slechtste ontvangst is, loopt de batterij veel sneller leeg. Zulke situaties vermijd je dus best. Een slim trucje is om je smartphone in vliegtuigmodus te zetten wanneer je lang op een plaats bent waar een zwak ontvangstsignaal is.

Haal berichten binnen op vaste tijdstippen

Twitter, Facebook en andere apps halen waarschijnlijk continu berichten op. Dat vraagt veel energie aan je smartphone. Je kan in die apps instellen dat ze bijvoorbeeld om het uur nieuwe berichten ophalen. Dat is efficiënter voor je batterij.

En het opladen?

Smartphones beschikken vandaag over lithium-ion batterijen. Die kunnen veel vermogen leveren in compact formaat. Er werd lang geadviseerd om je batterij pas op te laden wanneer die helemaal leeg was en je telefoon telkens weer volledig te laten vollopen.

Dat klopt eigenlijk niet. Het is net minder goed om het accu volledig leeg te laten lopen. Beter is om regelmatig bij te vullen op momenten waarop het kan.

Met dit handig trucje maak je snel een nieuw Google Document

Vorig artikel

POP of IMAP: wat kies ik best voor het instellen van mijn e-mail?

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Inspiratie