Inspiratie

Ruil een noreply-adres in voor reply to

0

Bedrijven gebruiken noreply-adressen bij grote e-mailacties om klanten duidelijk te maken dat antwoorden op die e-mails niet worden opgevolgd. In sommige gevallen is het zelfs niet mogelijk om een antwoord te versturen. Nochtans geeft zo’n no reply een slecht signaal aan ontvangers.

Gemarkeerd als spam

Internet Service Providers (ISP), spamfilters en de specifieke e-mailinstellingen van een ontvanger zorgen er in toenemende mate voor dat berichten die afkomstig zijn van no-reply@verzender.be gemarkeerd worden als spam. E-mails komen daardoor terecht in de map ‘Ongewenste e-mail’ of bereiken de inbox van de ontvanger niet.

Negatief signaal

Dialoog met klanten is essentieel. Ze willen meer informatie over het product waarover de nieuwe e-mailcampagne gaat, ervaren een probleem met de aankoop ervan of willen positieve feedback delen. Vaak gaan ze reageren op de e-mail die hen tot die actie heeft aangezet. Een no-replyadres daarentegen geeft net het signaal dat hun antwoord niet welkom is. Kortom: je loopt elke interactie met een (potentiële) klant mis.

Privacywetgeving

De General Data Protection Regulation (GDPR) heeft een impact op hoe e-mailcampagnes mogen gevoerd worden. Ontvangers moeten uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven voor e-mails en moeten zich altijd weer kunnen afmelden voor het ontvangen van e-mails.

Daarnaast moet het ook steeds duidelijk zijn wie de afzender van een e-mail is én moet hij kunnen antwoorden op die e-mails. Noreply-adressen zijn ook om deze redenen geen goed idee.

Kies voor reply to

Klanten die merken dat ze niet kunnen antwoorden op e-mails of geen antwoord krijgen op hun reactie, melden zich uiteindelijk af voor toekomstige e-mailcampagnes of nieuwsbrieven. Ruil een noreply-adres daarom in voor reply to. Dat voedt het vertrouwen van de klant en bevordert de dialoog tussen klant en bedrijf.

POP of IMAP: wat kies ik best voor het instellen van mijn e-mail?

Vorig artikel

Volg cyberaanvallen live mee met deze kaarten

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Inspiratie