Inspiratie

Maak zelf een filmpje van je beeldscherm met deze oplossingen

0

Screenshots zijn handig om te tonen hoe je iets doet of instelt. Toch zijn filmpjes vaak een stuk duidelijker. Ze kunnen klanten helpen bij het gebruiken of configureren van een website, app of dienst, maar kunnen ook duiding geven aan een complexe blogpost of een collega helpen bij het leren van een nieuw programma.

Wil je zelf een video maken van alle acties op het beeldscherm? Dan kan je een van deze oplossingen gebruiken.

Opnemen op Windows 10

Je beeldscherm opnemen in Windows kan via PowerPoint. Start het programma op en creëer een nieuwe presentatie. Ga naar het tabblad ‘Invoegen’. Aan de rechterkant van het lint vind je de optie ‘Schermopname’ terug.

Zodra je de opname start, moet je een opnamegebied selecteren. Om het volledige scherm te selecteren druk je op Windows-toets + Shift + F.

Opnemen op Mac

Een opname maken op Mac verloopt nagenoeg identiek als op Windows. Open QuickTime en open het Archief-menu. Daar kan je kiezen voor ‘Nieuwe schermopname’.

Met één klik op een willekeurige plaats neem je het volledige scherm op. Wil je maar een deel van je beeldscherm opnemen, dan selecteer je dat specifieke deel door te slepen.

Opnemen op een iPhone en iPad

Ook op een iPhone en iPad kan je een schermvideo maken. Ga naar ‘Instellingen’ en kies ‘Bedieningspaneel’. Daar kan je de optie ‘Schermopname’ inschakelen.

Veeg onderaan het scherm omhoog en druk op de opnameknop om je filmpje te starten. Een schermopname wordt standaard gemaakt zonder geluid. Wanneer je harder op de opnameknop drukt, krijg je mogelijkheid om de microfoon in te schakelen.

Opnemen op Android

Toestellen van Samsung, Huawei en andere merken gebruiken Android. Voor die toestellen bevelen we je een app om een filmpje te maken van het beeldscherm.

De meest gebruikte, gratis app voor Android is AZ Screen Recorder en is beschikbaar via de Google Play Store. Lollipop Screen Recorder is een andere mogelijkheid.

Een oude domeinnaam opzeggen? Houd rekening met deze risico’s

Vorig artikel

Belgische zwarte lijst voor valse cryptoplatformen uitgebreid

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Inspiratie