Inspiratie

3 web browser die focussen op privacy

0
Privacyvriendelijke browsers

Chrome is met voorsprong de populairste browser. Dat heeft het te danken aan de snelheid en vele functies die de webbrowser aanbiedt. Daartegenover staat de browser veel persoonlijke gegevens verstuurt naar de servers van Google. Gelukkig bestaan er een paar privacyvriendelijke browsers.

Epic Privacy Browser

Epic Privacy Browser legt – what’s in a name – de nadruk op privacy. Gebruikers surfen standaard incognito, wat betekent dat de makers van Epic geen gegevens bijhouden. Zodra je de browser sluit, wordt je activiteit en geschiedenis verwijderd. Daarnaast verstuurt Epic do not track requests naar websites en worden cookies automatisch geblokkeerd.

Tor

Tor is het meest bekende alternatief. De browser wordt al jarenlang gebruikt om censuur te omzeilen en de privacy van gebruikers te beschermen. Tor – voluit The Onion Router – anonimiseert je activiteit door de gegevens te versleutelen en stuurt het internetverkeer over verschillende servers. Daardoor is het niet te herleiden waar de gegevens vandaan komen en van wie het dus is.

Een nadeel van Tor is de snelheid: omdat de gegevens een langere weg afleggen, zal je merken dat websites trager laden.

Brave

Brave functioneert op een unieke manier. De internetbrowser verwijdert alle advertenties van websites. Daardoor worden ook trackers geëlimineerd die je online activiteit volgen. Zonder die advertenties moet ook minder data gedownload worden wanneer je een website bezoekt, wat de laadsnelheid van een pagina verbetert.

Met deze site vind je de beste films op Netflix en Amazon Prime

Vorig artikel

Video: Digitale marketing trends voor 2019

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Inspiratie