Achtergrond

Dit zijn de grootste overnames van Microsoft

0
Overnames van Microsoft

Microsoft deed al meer dan 250 overnames. De eerste was die van Forethought in 1987. Dat bedrijf is misschien een nobele onbekende, het product van Forethought gebruiken we vandaag nog steeds: Powerpoint. Het programma kostte Microsoft toen ‘amper’ 14 miljoen dollar.

De voorbije twintig jaar deed Microsoft tal van belangrijke overnames. In 1997 betaalde het bedrijf 500 miljoen dollar voor de e-maildienst Hotmail. Drie jaar later had Microsoft 1,4 miljard dollar veil voor Visio Corporation, een bedrijf dat diagramapplicaties ontwikkelde. Na de overname werd het product omgedoopt tot Microsoft Visio.

LinkedIn, Skype en Github

Voor de grootste overnames moeten we minder ver terug in de tijd. In 2016 deed het Microsoft zijn allergrootste. Toen verwierf het bedrijf van Bill Gates het social mediaplatform LinkedIn voor 26,2 miljard dollar.

De op één na grootste overname was die van Skype. De internetcommunicatiedienst kostte 8,5 miljard dollar. Op de derde plaats staat GitHub, waarvoor Microsoft vorig jaar 7,5 miljard dollar neertelde.

Microsoft staat, ruim 40 jaar na zijn oprichting, nog steeds aan de top. CB Insights maakte een overzicht van de 10 grootste overnames in deze infographic.

De 10 grootste overnames van Microsoft

Infographic: de 10 grootste overnames van Microsoft

Waarom content marketing en SEO hand in hand gaan

Vorig artikel

Converterende teksten schrijven met de PAS-formule

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Achtergrond