Achtergrond

Video: 30 jaar World Wide Web

0

In maart 1989 stelt de Brit Tim Berners-Lee een systeem voor dat de uitwisseling van informatie tussen wetenschappers gemakkelijker moet maken. CERN, het Europese onderzoeksinstituut waar Berners-Lee toen werkte, geeft hem de tijd om zijn voorstel verder uit te werken.

Een jaar later hebben Berners-Lee en de Belg Robert Cailliau een formeel voorstel klaar. Dat wordt het World Wide Web: een grote verzameling van informatie die mensen met een computer en internetverbinding kunnen raadplegen.

4 miljard gebruikers

Aan het einde van 1990 heeft Tim Berners-Lee alles klaar voor het wereldwijde web: de eerste browser, web server, het HTTP-protocol en HTML. Enkele maanden later gaat de eerste publieke website online.

In 1993 maakt CERN de software van het www openbaar. In datzelfde jaar wordt Mosaic uitgerold, de eerste populaire webbrowser. Het is de start van het web zoals we het vandaag kennen.

Wat 30 jaar geleden begon als een ‘vaag, maar opwindend idee’, heeft de wereld voorgoed veranderd. Inmiddels telt het World Wide Web meer dan 4 miljard gebruikers wereldwijd.

Overtuig bezoekers én zoekmachines met goede title tags

Vorig artikel

Phishing: zo herken je valse e-mails

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Achtergrond