Achtergrond

Volg cyberaanvallen live mee met deze kaarten

0

Cyberaanvallen kennen geen grenzen. Denk maar aan grootschalige DDoS-aanvallen, waarbij veel computers verbinding maken met één server en er zo voor zorgen dat een bepaalde website, dienst of netwerk onbruikbaar wordt.

Via de ‘Threat Map’ van het online securitybedrijf Fortinet kan je in één oogopslag volgen hoe dat eruit ziet. Hoewel het er zo al behoorlijk indrukwekkend kan uitzien, is de weergave maar een fractie van wat er effectief gaande is.

Aanvalskaart

Een visueel nog indrukwekkender exemplaar is de Cyberthreat-kaart van Kasperky. De 3D-weergave wordt bij momenten een psychedelisch cyberkunststukje. Indien je een poos niet klikt op de kaart, start automatisch de demo mode waarbij je als het ware wordt meegenomen in de baan van een cyberaanval.

Verder geeft de kaart ook inzichten per land, door een specifiek land aan te klikken. Zo is België op moment van schrijven nummer 37 in landen die het meest onder vuur liggen.

De nogal filmische weergaven van cyberaanvallen zijn natuurlijk niet 100 procent correct. Wel wijzen ze erop dat het belangrijk is om alert te zijn wanneer je je computer of smartphone gebruikt.

Ruil een noreply-adres in voor reply to

Vorig artikel

Je contactenlijst een boeltje? Schep orde in de chaos

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Achtergrond