Achtergrond

Met deze site vind je de beste films op Netflix en Amazon Prime

0
Flickmetrix

Je krijgt straks vrienden of familie over de vloer en bent op zoek naar een goede manier om ze te entertainen. In de DVD-collectie vind je niet meteen een geschikte film terug. In tijden van streamingdiensten heb je misschien niet veel films fysiek in je bezit.

Netflix of Amazon Prime zijn een goed alternatief, maar het aanbod is zo uitgebreid dat je de bomen door het bos niet meer ziet. De oplossing? Flickmetrix!

Flickmetrix

Flickmetrix heette oorspronkelijk Cinesift en werd gestart als concurrent van Rotten Tomatoes. Intussen is de website het perfecte hulpmiddel om te ontdekken welke films je kan kijken op Netflix of Amazon Prime.

De website verzamelt beoordelingen van IMDb, Rotten Tomatoes, Metacritic en Letterboxd. Daarvan wordt één score gemaakt. Voor elke titel wordt getoond op welke streamingdienst die beschikbaar is.

Uitgebreid zoeken

Ben je op zoek naar actiefilms? Of naar een film uit de jaren 70? Flickmetrix geeft je de mogelijkheid om te zoeken op genre en te filteren op jaartal of beoordeling. Je kan ook zoeken op regisseur of een bepaald kernwoord.

Bron: Flickmetrix

Handig is bovendien dat je kan opgeven met welke Netflix-regio de website rekening moet houden. Op die manier weet je meteen welke films beschikbaar zijn op jouw Netflix-account.

Een leuk extraatje: wanneer je een account creëert op Flickmetrix, kan je bijhouden welke films je al bekeken hebt en een favorietenlijstje aanleggen.

Online to-do lijstjes maken doe je met deze tools

Vorig artikel

3 web browser die focussen op privacy

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Achtergrond